The Ramen Show by Kohei Yagi

The Ramen Show - Letni Tantanmen z Charakterem "Domowe tare × wyraziste przyprawy w jednej wyjątkowej misce". Miłośnicy Ramenu - to coś dla Was!
Zapraszamy na plenerowy pokaz gotowania ramenu na żywo, podczas którego krok po kroku zobaczycie, jak powstaje autentyczna, aromatyczna miska japońskiego klasyka! W programie: profesjonalnie przygotowany bulion drobiowy, domowa pasta sezamowa (shibamajang), aromatyczny olej chili i owocowy ocet - to wszystko stworzy pełną smaku i zapachu kompozycję. W centrum wydarzenia znajdzie się letnia wersja ramenu w stylu Tantanmen - przygotowywana od podstaw! Chcesz spróbować? Uczestnicy będą mogli skosztować gotowego dania na miejscu! Dodatkowo każdy otrzyma praktyczne wskazówki i przepisy do wykorzystania w domowej kuchni.
Prowadzący: Kohei Yagi - naukowiec, który zakochał się w ramenie! Kohei Yagi to wyjątkowy szef kuchni i przedsiębiorca ramenowy pochodzący z Hiroszimy, który zanim zaczął tworzyć kultowe miski z makaronem… był genetykiem! Zamiast pipety chwycił za chochlę, a swoją naukową precyzję przeniósł do świata gastronomii. Dziś prowadzi sześć autorskich restauracji ramenowych w Polsce (m.in. G-Ramen, KIKUYA, UKIUKI), a jego uczniowie rozkręcają własne lokale w całym kraju. Wiosną 2025 jego wegański ramen zrobił furorę w Japonii, a Kohei uznawany jest za jednego z czołowych ambasadorów kultury ramenowej w Europie. Jego misja jest prostsza niż myślisz: "Chcę nieść światu pokój… przez ramen." Każda miska to połączenie nauki, rzemiosła i luzu - zrobiona z sercem i smakiem, którym Kohei chętnie się dzieli.
Pokazy odbędą się:
W sobotę 17.05 o godzinie 12:00
W niedzielę 18.05 o godzinie 12:00
Co Was czeka?
- Wprowadzenie do bulionu i składników
- Jak przygotować tare i owocowy ocet
- Sekrety oleju chili - przyprawy i technika
- Pokaz finalnego składania i serwowania dania
- Sesja Q&A z profesjonalnymi poradami ramenowymi
- Degustacja dla chętnych
The Ramen Show by Kohei Yagi
Kohei Yagi
Zapraszamy na pokaz gotowania ramenu na żywo, podczas którego krok po kroku zobaczycie, jak powstaje autentyczna, aromatyczna miska japońskiego klasyka! W programie: profesjonalnie przygotowany bulion drobiowy, domowa pasta sezamowa (shibamajang), aromatyczny olej chili i owocowy ocet - to wszystko stworzy pełną smaku i zapachu kompozycję. Chcesz spróbować? Uczestnicy będą mogli skosztować gotowych dań na miejscu! Dodatkowo każdy otrzyma praktyczne wskazówki i przepisy do wykorzystania w domowej kuchni. Bilety do nabycia na: KupBilecik.pl
Horch Niemcy
5 sierpnia 2005 - 18:00
Długi Targ - scena plenerowa
NADBAŁTYCKIE CENTRUM KULTURY Gdańsk
44 678muzyka
Flukt Norwegia
5 sierpnia 2005 - 17:00
Długi Targ - scena plenerowa
NADBAŁTYCKIE CENTRUM KULTURY Gdańsk
47 374muzyka
Troitsa Białoruś
5 sierpnia 2005 - 16:00
Długi Targ - scena plenerowa
NADBAŁTYCKIE CENTRUM KULTURY Gdańsk
51 404muzyka
Croatian Troglodyte Orchestra Chorwacja
5 sierpnia 2005 - 15:00
Długi Targ - scena plenerowa
NADBAŁTYCKIE CENTRUM KULTURY Gdańsk
51 371muzyka
OKNO NA ŚWIAT
8 września 2006 - 19:00
Duża Scena na plaży w Brzeźnie
49 684muzyka
PIWNICA POD BARANAMI
17 grudnia 2006 - 16:00, 19:00
Filharmonia Bałtycka
ul. Ołowianka 1 Gdańsk
47 357muzyka
GRZEGORZ TURNAU I JEGO GOŚCIE
20 sierpnia 2006 - 20:00
Filharmonia Bałtycka
ul. Ołowianka 1 Gdańsk
45 119muzyka
MUZYKA FILMOWA KRZESIMIRA DĘBSKIEGO
13 sierpnia 2006 - 20:00
Filharmonia Bałtycka
ul. Ołowianka 1 Gdańsk
43 060muzyka
JANTAR
22 kwietnia 2006 - 18:00
Filharmonia Bałtycka
ul. Ołowianka 1 Gdańsk
40 841muzyka
Tangata Quintet W rytmie Tanga
29 stycznia 2006 - 17:00
Filharmonia Bałtycka
ul. Ołowianka 1 Gdańsk
38 502muzyka
THE TIME Leszka Możdżera - platynowa!
15 grudnia 2005 - 18:00, 20:00
Filharmonia Bałtycka
ul. Ołowianka 1 Gdańsk
36 089muzyka