koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
POKazujemy operęTłumacz w muzeum OSSOSREBRO Legnica 2o025KAF Sztuka na miejscuKsiążki zbójeckie OSSOGiełda DBPCO JEST GRANE - Maj 2025 - nr 371
zmodyfikowano  rok temu  »  

Jarmark Produktów Regionalnych: przekąski i zakąski na karnawałową domówkę

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 420 wyświetleń od 11 stycznia 2024

Warszawa » al. Jerozolimskie 179 » NA MAPIE

  • od: 10 stycznia 2024, środa
    do: 13 stycznia 2024, sobota

Jedne z najstarszych cyklicznych targów z żywnością w Warszawie powraca po raz kolejny, choć akurat w 2024 roku po raz pierwszy. Przez cztery dni w Blue City będzie można kupić ręcznie robione produkty prosto od osób, które wytwarzają ją we własnych gospodarstwach.

Jarmark Produktów Regionalnych wystartuje 10 stycznia w środę wraz z otwarciem centrum handlowego (o godzinie 10) i potrwa do soboty 13 stycznia do godziny 22 - wystawców będzie można spotkać na poziomie -1 przy fontannie.

Styczniowa edycja to doskonała okazja, by zainspirować się do wyprawienia karnawałowego spotkania dla znajomych nie nadkładając zanadto czasu i energii. Wszak w pewnym wieku serwowanie gościom chipsów po prostu nie przystoi. Z kolei na stanie przy tzw. garach wiele osób najzwyczajniej w świecie nie ma czasu, albo i ochoty.

Targi w Blue City nie tylko rozwiązują te potencjalne problemy, ale i wpasują się w szereg upodobań - często zupełnie sprzecznych. Na Jarmarku znajdą coś dla siebie miłośnicy tradycyjnych zagryzek, nie brakuje tu bowiem kiełbasek z przydomowych wędzarni opalanych drewnem z olchy, aromatycznego smalczyku z cebulą i jabłkiem czy ogórków kiszonych i ręcznie robionego chleba na zakwasie.

Coś wykwintniejszego? Nie ma problemu - na Jarmarku Produktów Regionalnych bez problemu można skompletować całkiem przyzwoitą deskę serów - od kozich z gospodarstwa ekologicznego, przez sery pleśniowe aż po korycińskie od mistrzyni serowarstwa.

Wegańska uczta to też żaden problem - bywalcy Jarmarku wiedzą, że zawsze można kupić na nim kilkanaście rodzajów oliwek w przeróżnych zalewach - nie brakuje też oryginalnych kiszonek i marynowanych grzybków idealnie nadających się do koreczków.

Słowem: przekąsek ci u nas pod dostatkiem! W gratisie impreza bez konieczności stania w kuchni, a wrażenie: murowane.

autor:
zmodyfikowano  rok temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ