koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
NEON VOICECO JEST GRANE - GRUDZIEŃ 2025 - nr 376POK - GRUDZIEŃ 2025/ STYCZEŃ 2026TpL repertuar grudzień 2025
zmodyfikowano  6 lat temu  »  

GOTOWAnaKULTURA dla seniorów!

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 18 601 wyświetleń od 4 października 2019
  • od: 26 października 2019, sobota
    do: 27 października 2019, niedziela

26 października, sobota, godz. 10.00-14.00 (grupa I) 27 października, niedziela, godz. 10.00-14.00 (grupa II) Udział w warsztatach jest bezpłatny.

Zapisy: od 14 października 2019 do wyczerpania miejsc! Online www.docs.google.com lub telefoniczne: 22 679 84 69.

Wyniki rekrutacji zostaną przekazane e-mailowo lub telefonicznie do 23 października 2019.

Zapraszamy osoby 60+ na bezpłatne warsztaty kulinarne. Wspólne gotowanie odbędzie się w Praskiej Światotece przy ul. Szwedzkiej 6 w Warszawie. Prosimy o zabranie własnych fartuszków.

Pod okiem Mistrza Kuchni Stanisława Pacholskiego uczestnicy projektu przygotują i skosztują:

Wiejski „Siekaniec” w bułce orkiszowej z żurawinową konfiturą Spagetti w pomidorach z wołowymi pulpetami Marokańskie „Tabule” – kasza kuskus z warzywami, chilli i kolendrą. Stanisław Pacholski przedstawi tajniki kuchni z różnych regionów świata oraz opowie, jakie potrawy jadano w dawnych czasach, jak je przyrządzano oraz skąd się wzięły zwyczaje kulinarne danego kraju.

Seniorzy podczas warsztatów z kuchnią multikulturową dowiedzą się o tradycjach, smakach i zwyczajach kulinarnych ludzi z różnych stron świata. Celem warsztatów jest wzbudzenie kreatywności kulinarnej w uczestnikach, pokazanie im alternatywnych dla starych i sprawdzonych przepisów z wykorzystaniem tego co moją już w swoich lodówkach (zero waste), wzbudzenie w nich otwartości na świat i inne kultury przez „podróże kulinarne”.

Stanisław Pacholski – utytułowany Mistrz Kuchni, który zdobywał doświadczenie w takich renomowanych miejscach jak: Hotel Ramada Paramatta, Sydney, Australia, Ambasada Stanów Zjednoczony Ameryki w Polsce i rezydencja Ambasadora, Hotel „ Ramada Renesans” Sydney, Australia, Hotel Intercontinental Victoria Warszawa, Hotel Sofitel Kraków, Hotel Orbis Vera Warszawa, Hotel Desilva Air Port Warszawa. Współpracował z Pałacem Prezydenta RP. Przygotowywał różnej rangi przyjęcia i bankiety dla głów państw z całego świata. Współzałożyciel pierwszej w Polsce Akademii Sztuki Kulinarnej w Świeciu n/Wisłą. Doświadczenie i zdobyta przez lata wiedza kulinarna pozwoliły na otwarcie własnego Studia Kreatywnego Gotowania. Niekwestionowany specjalista w temacie: Tradycyjna-nowa kuchnia polska, kuchnie europejskie, australijska-fusion, kuchnie orientalne, kuchnia Tex-Mex. Wolontariusz Światoteki Praskiej.

Projekt GOTOWAnaKULTURA jest realizowany w ramach Zintegrowanego Programu Rewitalizacji m.st. Warszawy do 2022 roku, ze środków Funduszu Animacji Kultury.

Więcej: https://zacisze.waw.pl/pl/utw-i-seniorzy/aktualnosci/nabor-gotowanakultura-dla-seniorow

autor:
zmodyfikowano  6 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ