koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Popiół i diament - spotkaniaKAMERALIŚCI WROCŁAWSCY - Świder & HerbertBWA Wrocław - spadekCO JEST GRANE - LISTOPAD 2025 - nr 375 - do pobraniaDBP - miesiąc z 9 sztukąFinały Mistrzostw Świata w graniu Chopina na fortepianieGAUDIUM
zmodyfikowano  7 lat temu  »  

„Mozaika smaków” Oli Nguyen – spotkanie ze zwyciężczynią 7. edycji „MasterChefa”

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 1 756 wyświetleń od 28 stycznia 2019

Warszawa » Jana Pawła II 82 » NA MAPIE

  • 28 stycznia 2019, poniedziałek
    » 18:00

Podbiła serca i podniebienia wymagających jurorów 7. edycji programu „MasterChef”, popularnego kulinarnego show stacji TVN. Brawurowo pokonała 14 przeciwników, a wcześniej setki kandydatów, zdobyła sympatię telewidzów i laur najlepszego kucharza w Polsce. Dzięki wygranej Ola Nguyen wydała książkę „Mozaika smaków” (Burda Książki), o której opowie już 28 stycznia podczas spotkania w salonie Empik Arkadia.

Na kartach swojej apetycznej książki zwyciężczyni ostatniej edycji programu „MasterChef” proponuje czytelnikom bliskie i dalekie kulinarne wyprawy. Pisze o prawdziwej radości, jaką daje dzielenie się z najbliższymi smakiem i własnoręcznie przygotowanymi potrawami. „Mozaika smaków” to zwieńczenie pielęgnowanej przez lata pasji i ciężkiej pracy, która doprowadziła nową „master chef” do zwycięstwa.

Książka jest zbiorem przepisów na potrawy proste, pyszne i aromatyczne, takie jak pomarańczowa zupa mocy, puszyste dyniowe gnocchi lub pstrąg polany szmaragdowym sosem. To także kompendium wiedzy o kuchni wietnamskiej i inspirowanych nią smakołykach – kokosowym crème carmel z imbirem i kaczką dymiona ryżem i zieloną herbatą. Podczas spotkania autorka opowie o przygodzie z gotowaniem i być może zdradzi ambitnym miłośnikom kuchni receptury na swoje przebojowe dania, np. na piekielnie dobry crème brûlée na bazie czarnego sezamu i wyjątkowy dżem z pomidorów, który pojawił się jako dodatek do tiramisu w finale programu „MasterChef”.

Ola Nguyen – urodziła się w 1997 roku w Wietnamie, 7 lat później przeprowadziła się z rodziną do Polski. Studiuje finanse w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie. Uwielbia kuchnię wietnamską i polską.

28 stycznia, godz. 18:00

Empik Arkadia

Warszawa, al. Jana Pawła II 82

zmodyfikowano  7 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ