koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
TpL repertuar grudzień 2025NEON VOICEPOK - GRUDZIEŃ 2025/ STYCZEŃ 2026CO JEST GRANE - GRUDZIEŃ 2025 - nr 376
zmodyfikowano  9 lat temu  »  

Wyjątkowy czas. Wyjątkowe Japońskie Menu.

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 20 873 wyświetleń od 20 grudnia 2016
  • od: 27 grudnia 2016, wtorek
    do: 31 grudnia 2016, sobota

W okresie świąteczno-sylwestrowym, a dokładniej od 27 do 31 grudnia japońska restauracja Benihana przygotowała dla swoich gości specjalne menu. W części restauracyjnej zwanej KOA dania główne będą przygotowywane metodą robatyaki, japońskiego sposobu grillowania. Fani mięs będą mieli okazję skosztować takich potraw jak: grillowane szaszłyki z udka kurczaka z sosem teriyaki czy też z sezonowego rostbefu wołowego z sosem musztardowym. Wegetarianie również znajdą coś dla siebie. Szef kuchni w tym wyjątkowym czasie zaserwuje grillowane mule z salsą pomidorową oraz grillowane szaszłyki z łososia z sosem teriyaki. Japońska kuchnia to także mnóstwo warzyw. W menu znalazły się takie pozycje jak grillowane szaszłyki ze szparagów lub pora z sosem imbirowym i szczypiorkiem. W cenie każdego zestawu znajduje się również zupa miso z mięsem kraba oraz wyśmienite dodatki, takie jak tradycyjna sałatka Benihana z dressingiem imbirowym oraz biały ryż.

W strefie stołów Teppanyaki, a więc głównej części Benihany podczas teatralnych, kulinarnych show szefowie kuchni serwować będą takie potrawy, jak kotleciki jagnięce z masłem czosnkowym, filet hamachi z imbirem i sosem maślano cytrynowym, krewetki jumbo z salsą pomidorową oraz stek z wołowiny wagyu z pieczarkami. Gościom tej strefy w cenie zestawu zostanie zaserwowana również zupa miso oraz sałatka Benihana.

Z uwagi na ten specjalny, świąteczno-sylwestrowy czas przygotowana została również karta wyjątkowych szampanów oraz win musujących.

Benihana to legendarna, japońska restauracja w samym sercu Warszawy. Najlepsi szefowie kuchni codziennie serwują swoim klientom niesamowite, azjatyckie potrawy tworząc przy tym jedyne w swoim rodzaju kulinarne show. Znakiem rozpoznawczym marki są stoły Teppanyaki, na których na naszych oczach przygotowywane zostają owoce morza, ryby, świetnie przyprawione mięsa oraz warzywa. Restauracja słynie również z praktykowania tradycyjnej, japońskiej techniki przygotowywania potraw zwanej Robatayaki.

Przypominamy o możliwości rezerwacji stolików na: restauracja@benihanapoland.com oraz pod numerem telefonu 22 370 26 20.

Serdecznie zapraszamy! __

Benihana ul. Twarda 4 Warszawa

zmodyfikowano  9 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ