koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
21. Festiwal Opowiadania, WrocławCO JEST GRANE wrzesień 2025 - nr 373DNI SENIORA 225
zmodyfikowano  13 lat temu  »  

Owoce morza w Sofitel Warsaw Victoria

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 1 190 wyświetleń od 29 września 2011

Warszawa » ul.Królewska 11 » NA MAPIE

  • od: 3 października 2011, poniedziałek
    do: 7 października 2011, piątek

*Owoce morza krolują na francuskich stołach przez cały rok, a jesienią w restauracjach w całej Francji odbywają się specjalne festiwale poświęcone kuchni morza. Ta smakowita tradycja jest także kultywowana w Polsce - Sofitel Warsaw Victoria zaprasza od 3 do 7 października na „Tydzień owocow morza". W tych dniach w restauracji Canaletto i Le Barze ceniony ekspert Eric Polo, ktory od lat zajmuje się popularyzacją i sprzedażą owocow morza w Paryżu - będzie serwował wyrafinowane zestawy frutti di mare. Degustacja owocow morza, połączona z fascynującymi historiami oraz oryginalnymi przepisami kuchni francuskiej nie może odbyć się bez specjalnie dobranych win Chablis i szampanow. Jesień w Sofitel Warsaw Victoria będzie inspirująca i pełna smakowitych „morskich" odkryć. *

Teraz także w Polsce możemy rozkoszować się smakami owocow morza i poznawać bogactwo kuchni opartej na mięczakach i skorupiakach. Specjalnie dla mieszkańcow Warszawy i gości hotelu Sofitel Warsaw Victoria przygotowano „Tydzień z owocami morza", ktorego gospodarzem jest Eric Polo, ekspert ze znanego sklepu z owocami morza na „Rungis" w Paryżu - największego targu z artykułami spożywczymi w Europie. „Rungis" to źrodło zaopatrzenia dla najlepszych restauracji Paryża i miejsce zakupow mieszkańcow stolicy Francji - słynie on z największego wyboru oraz najwyższej jakości towarow z całego świata, to także kultowe miejsce, ktore kontynuuje tradycje targowe historycznych Les Halles.

Dla Erica Polo owoce morza to nie tylko praca, ale i wielka pasja - sprzedaje on krewetki i inne stworzenia morskie ze wszystkich krajow świata i wie najlepiej, jak je podawać. We wspołpracy z Maciejem Majewskim, Szefem Kuchni Sofitel Warsaw Victoria zostało opracowane wyjątkowe „morskie" menu. Przyjęto konwencje serwowania potraw najbardziej wyrafinowaną w swojej prostocie - świeże owoce morza, ktore do Warszawy sprowadzane są bezpośrednio z Francji - trafiają na połmiski, na ktorych tworzą wyjątkowe kompozycje smakowo-estetyczne.

To dla mnie wielka przyjemność zapraszać w Warszawie gości na spotkanie z owocami morza. Najwyższej jakości krewetki, ostrygi i homary - świeże i odpowiednio podane - są nie tylko zdrowe, dietetyczne i smaczne, ale też stanowią wyjątkowy przykład dań kuchni francuskiej. Kolacja z frutti di mare z winem Chablis to kwintesencja francuskiego smaku, elegancji i charme - _mowi Eric Polo._

Menu „Tygodnia Owocow Morza" w Sofitel Warsaw Victoria jest przejrzyste - 5 połmiskow to 5 wyjątkowych kompozycji, podporządkowanych idei jak najlepszego zaprezentowania morskich dań. „Połmisek owocow morza" to klasyczne zestawienie 2 rodzajow ostryg, krewetek, ślimakow morskich oraz małży. Kolejne propozycje to bogatsze warianty: „Połmisek krolewski" kusi dodatkowo szczypcami kraba i ogonem homara, a „Połmisek A La Carte" to największy wybor dla koneserow, ktory daje możliwość skomponowania własnego dania według indywidualnych preferencji.

autor:
zmodyfikowano  13 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ