koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
TpL repertuar grudzień 2025NEON VOICECO JEST GRANE - GRUDZIEŃ 2025 - nr 376
zmodyfikowano  12 lat temu  »  

Paella i dania z ryżu

Kraków »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 26 211 wyświetleń od 18 października 2013
  • 4 listopada 2013, poniedziałek
    » 17:30 - 20
  • 26 października 2013, sobota
    » 9:30 - 12

Cervantes w kuchni. Warsztaty kulinarne: Paella i dania z ryżu (Paellas y arroces del Mediterráneo)

Zapraszamy na warsztaty kulinarne Cervantes w kuchni, w trakcie których uczestnicy, pod okiem Alejo Torreblanca, szefa kuchni i właściciela restauracji Valparaíso, będą mogli nauczyć się jak przygotowywać tradycyjne hiszpańskie potrawy i poznać ich tajniki.

Uczestnicy zajęć dowiedzą się, jak przygotować tradycyjną hiszpańską paellę w wersji podstawowej oraz w różnych wariantach regionalnych. Szef kuchni zdradzi również, na czym polega sekret udanej paelli i jak można zmienić jej skład w zależności od indywidualnych gustów.

Czas trwania zajęć: każde spotkanie - 180 min. (3 godz.)

Miejsce: Restauracja Valparaíso, ul. Dietla 33, Kraków

Ceny: za jedno spotkanie: 135 zł (słuchacze kursów Instytutu Cervantesa w Krakowie), 150 zł (pozostałe osoby)

Warsztaty odbywają się w języku hiszpańskim, z tłumaczeniem na jęz. polski.

Ilość miejsc ograniczona.

Informacje i zapisy:

Instytut Cervantesa

Ul. Kanonicza 12

Tel. 12 421 34 24, 12 421 32 55

cracovia@cervantes.pl

O prowadzącym zajęcia:

Alejo Torreblanca Leiva, Chilijczyk od dwóch lat mieszkający w Polsce, szef kuchni i właściciel restauracji Valparaíso w Krakowie, w której serwowane są typowe dania kuchni hiszpańskiej i Ameryki Łacińskiej. Torreblanca kształcił się w Chile, a doświadczenie zawodowe zdobył w Hiszpanii w trakcie ponad dziesięcioletniej pracy jako kucharz i szef kuchni w Kraju Basków, Katalonii, Andaluzji i na Majorce.

autor:
zmodyfikowano  12 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ