koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - maj 2025 - nr 371Sztuka na miejscu KAF
zmodyfikowano  2 miesiące temu  »  

FERIE W OFF PIOTRKOWSKA CENTER: ZE SMAKIEM I WYMYŚLANKĄ

Łódź »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 634 wyświetleń od 14 lutego 2025

Łódź » Roosevelta 8 » NA MAPIE

  • od: 17 lutego 2025, poniedziałek
    do: 2 marca 2025, niedziela

W czasie ferii dzieci się nudzą? Nie w OFFie, który zimową przerwę w szkolnych zajęciach wypełni wyzwaniami kulinarnymi i teatralną radością improwizowania. Spróbować swoich sił w roli pizzaiolo będzie można w restauracji Spółdzielnia, w zgłębianiu tajników włoskich smaków pomoże studio Baccaro, a do spontanicznego tworzenia spektaklu zachęci Teatr Komedii Impro.

Z myślą o najmłodszych (5+) swoje warsztaty przygotowała restauracja Spółdzielnia, gdzie każde dziecko może zostać małym mistrzem pizzy. W dniach 17-21 oraz 24-28 lutego o godz. 11.00 młodzi kucharze tworzyć będą swoją autorską pizzę – od formowania idealnego ciasta, przez nakładanie sosu pomidorowego i mozzarelli, aż po wybór nie zawsze oczywistych dodatków. Warsztaty będą trwały około godziny, a koszt uczestnictwa to jedynie 20 zł za dziecko. Pizzę można zjeść na miejscu lub zabrać na wynos. – Jedynym warunkiem udziału jest miłość do pizzy i wcześniejszy telefoniczny zapis – podkreślają pracownicy Spółdzielni i zachęcają do kontaktu pod numerem 786 258 555. Liczba miejsc jest ograniczona, a decyduje kolejność zgłoszeń.

Dla nieco starszych propozycję ma studio Baccaro, gdzie odbędą się WŁOSKIE FERIE – pięciodniowy kurs kulinarny dla młodzieży 13+. Pod czujnym okiem Nicola Palladiniego, Włocha od lat mieszkającego w Polsce, uczestnicy odkryją sekrety włoskiej kuchni, które do tej pory znały tylko włoskie nonny (babcie). – Nicola z pasją dzieli się nie tylko przepisami, ale i opowieściami o włoskiej kulturze kulinarnej, przenosząc młodych kucharzy wprost do serca Italii. Kameralna dwunastoosobowa grupa pozwoli na indywidualne podejście do każdego uczestnika – zapewniają organizatorzy. Kurs rozpocznie się 24 lutego i potrwa do 28 lutego, a zajęcia będą odbywać się codziennie od godz. 10:00 przez 4-5 godzin. W programie: pizza, domowe makarony, street food włoski, gnocchi, risotto, tiramisu i carbonara. Koszt całego kursu to 1500 zł. Obowiązują zapisy na cały cykl zajęć. Szczegóły i zapisy dostępne są na stronie www.baccaro.pl

OFF to również przestrzeń dla miłośników teatralnych przygód. W niedziele 16 i 23 lutego, o godz. 16.00, Teatr Komedii IMPRO zagra „Wymyślankę" – improwizowany spektakl, w którym to młodzi widzowie decydują o wszystkim, co zdarzy się na scenie: gdzie potoczy się akcja, w jakie postaci wcielą się aktorzy, jakie będą mieli kostiumy, a także do jak bardzo zaczarowanego świata zabiorą siebie i innych. Dzieci stają się reżyserami, ale mogą też pojawić się na scenie w roli aktorów. Trwająca godzinę improwizowana bajka to inteligentna rodzinna zabawa w teatr na dwóch poziomach: dla rodzica i dla dziecka. W czasie ferii teatr zaprasza także opiekunów grup – mniej lub bardziej zorganizowanych – którzy chcieliby w godzinach przedpołudniowych w dni powszednie wziąć udział w improwizowanych spektaklach. Taką możliwość sprawdzić można pod numerem telefonu 665 477 754. Wejściówki kosztują od 40 zł, a szczegółowe informacje oraz bilety dostępne są pod adresem www.teatrkomediiimpro.pl.

zmodyfikowano  2 miesiące temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ