koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Popiół i diament - spotkaniaKAMERALIŚCI WROCŁAWSCY - Świder & HerbertBWA Wrocław - spadekCO JEST GRANE - LISTOPAD 2025 - nr 375 - do pobraniaGAUDIUMDBP - miesiąc z 9 sztuką
zmodyfikowano  4 lata temu  »  

Spotkanie autorskie online z Andrzejem Polanem

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 9 623 wyświetleń od 10 grudnia 2021
  • 15 grudnia 2021, środa
    » 20:00

Interaktywne transmisje odbywają się na stronie Facebook.com/Empikcom. W trakcie wydarzeń możliwe jest zadawanie pytań w komentarzach pod streamingiem. Wszystkie spotkania tłumaczone są na język migowy. Partnerem cyklu Premiera online jest mBank.

Andrzej Polan, jeden z najpopularniejszych mistrzów kuchni w Polsce, powraca z najnowszą propozycją dla miłośników gotowania. O tajnikach powstawania swojej najnowszej książki kucharskiej „Cztery pory roku na Polanie Smaków” (Wydawnictwo Słowne) i najciekawszych przepisach porozmawia z Justyną Dżbik-Kluge. Spotkanie połączone będzie z sesją live cooking, w trakcie której autor pokaże, jak w prosty sposób przyrządzić zimowy tatar z kiszonymi warzywami.

Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku. Do przyrządzania potraw wykorzystywano produkty, które były w tym momencie dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, lubi w swojej pracy sięgać do podstaw. Tym razem pragnie przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na nowo zakochać się w polskiej kuchni.

Autor zaprasza na niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce w duchu „cudze chwalicie, swego nie znacie”. Książka podzielona jest na cztery segmenty odpowiadające porom roku. Można znaleźć w niej przepisy na dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem natury. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane – zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu.

zmodyfikowano  4 lata temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ