koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KAMERALIŚCI WROCŁAWSCY - Świder & HerbertDBP - miesiąc z 9 sztukąGAUDIUMBWA Wrocław - spadekPopiół i diament - spotkaniaCO JEST GRANE - LISTOPAD 2025 - nr 375 - do pobrania
zmodyfikowano  7 lat temu  »  

Jagny Niedzielskiej przepis na gotowanie zero waste

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 11 718 wyświetleń od 26 lutego 2019

Wrocław » ul. Świdnicka 40 » NA MAPIE

  • 1 marca 2019, piątek
    » 18:00

Ludzie wyrzucają 30% swoich zakupów spożywczych. Najwięcej marnuje się pieczywa, wędlin, owoców, warzyw i nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać. Kuchnia zero waste! „Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia” (Wydawnictwo Pascal) to nowa propozycja od Jagny Niedzielskiej. Już 1 marca w salonie Empik Renoma szefowa kuchni opowie, jak robić zakupy, jak przechowywać żywność i jak gotować z resztek.

Gotowanie zero waste to smaczne jedzenie, oszczędność, ekologia i brak wyrzutów sumienia. Wyrzucanie jedzenia to już nie tylko problem etyczny, ale również strata pieniędzy. Jagna Niedzielska przekonuje, że resztki można zdrowo i pysznie wykorzystać w kuchni.

Tej pełnej inspiracji książki nie można nazwać typowym poradnikiem. „Bez resztek…” zmienia sposób postrzegania jedzenia i pozwala nabyć dobre nawyki, by nie marnować i wyrzucać żywności. W końcu kuchnia zero waste to nie tylko gotowanie, ale sposób na życie. Jagna Niedzielska podaje przepisy na sprawdzone i smaczne potrawy, takie jak zupa dyniowa zagęszczana czerstwym chlebem, pizza ze spodem z gniecionych ziemniaków czy omlet z resztkami warzyw. Swoje patenty zdradzi na spotkaniu z czytelnikami w Empiku Renoma.

Jagna Niedzielska – szefowa kuchni i doradca kulinarny, tworzy karty menu do restauracji i na indywidualne okoliczności. Chętnie dzieli się swoją wiedzą podczas prowadzenia warsztatów kulinarnych i pokazów live cooking. Jest pomysłodawczynią i realizatorką Urban Dinners, czyli wielkich kolacji przy jednym stole, dla nieznanej sobie grupy ludzi. Zajmuje się również food designem.

1 marca, godz. 18:00 Empik Renoma Wrocław, ul. Świdnicka 40

zmodyfikowano  7 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ