koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
zmodyfikowano  10 lat temu  »  

Slow Food na talerzu: Grzyby

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 25 697 wyświetleń od 11 sierpnia 2015
  • 5 września 2015, sobota
    » 18:00

Wrzesień to początek złotej polskiej jesieni i pora roku, na którą czekają wszyscy grzybiarze! Lasy wypełniają się aromatycznymi przysmakami, które są na wyciągnięcie ręki. Skarby runa leśnego są w polskiej – ale nie tylko -kuchni wykorzystywane od zawsze. Niezwykle aromatyczne i uwielbiane grzyby będą głównym bohaterem najbliższych warsztatów kulinarnych.

Pracownia Food Design przedstawia kolejny warsztat z cyklu Slow Food na Talerzu. Tym razem Szef Kuchni Kuba Korczak zabierze nas w podróż do kwintesencji smaku umami, którego grzyby są jednym z najdoskonalszym źródeł!

Przestrzeń Krzywego Komina wypełni się cudownym zapachem polskich borowików, maślaków i kurek. Oprócz dań z grzybów leśnych powstaną również eksperymentalne potrawy z twardnikiem japońskim, drzewnym uchem oraz płomiennicą zimową. Egzotyczne grzyby przyjadą do nas z rodzimych im krajów, a te nasze, dzikie zbierze dla Was sam Kuba Korczak!

Na dobry początek, będzie czekał na Was starter w postaci spring rollsów z grzybami mun, shitake i enoki, a w menu pojawią się:

• bruschetta z salsą pomidorową + carpaccio z borowików + tymianek cytrynowy

• puszyste placuszki z kurkami + mascarpone cytrynowe + chipsy z szałwi

• domowe pappardelle + kaczka + sos z podgrzybków + redukcja czerwonego wina + pangrattato z owczym serem i rozmarynem

• kozi ser + konfitura z antonówek i gruszek + oliwa truflowa + dzikie zioła

Serdecznie zapraszamy – będzie pysznie i aromatycznie!

Cena: 180 zł (do 24 sierpnia obowiązuje promocyjna cena warsztatów – 150 zł)

zmodyfikowano  10 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ