koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
NEON VOICECO JEST GRANE - GRUDZIEŃ 2025 - nr 376Sylwester 25/26 w Piwnicy ŚwidnickiejTpL repertuar grudzień 2025
zmodyfikowano  11 lat temu  »  

Molekularny Tłusty Czwartek w CRZ Krzywy Komin

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 24 509 wyświetleń od 10 lutego 2015
  • 12 lutego 2015, czwartek
    » 17:00

TERMIN: 12 luty 2015

GODZINA: 17.00 – 20.00

MIEJSCE: CRZ Krzywy Komin

CENA: 50 ZŁ

12 luty to dzień w którym w CRZ Krzywy Komin nauka spotka się z gastronomią. Molekularne pączki z syfoniu w winnym sosie, pyszne pomarańcze w strzelającej czekoladzie, a także pokaz kuchni molekularnej. To wszystko czeka nas na warsztatach w CRZ Krzwy Komin.

Kuchnia molekularna nieustannie wzbudza ogromne emocje. To nowy trend w światowej gastronomii, stawia sobie za cel osiągnięcie idealnego, czystego i doskonałego smaku potraw, serwowanych w zaskakujących formach.

Prowadzący:

SKN Kuchni Molekularnej aktywną działalność rozpoczęło w 2013 roku. Koło powstało przy Katedrze Chemii na Wydziale Nauk o Żywności. Członkowie Koła starają się poznać procesy zachodzące podczas gotowania, chcą spojrzeć na kuchnię w inny sposób – skupić się na jej chemicznych i fizycznych podstawach. SKN aktywnie współpracuje ze środowiskiem gastronomicznym. Studenci należący do Koła mają możliwość zapoznania się z pracą profesjonalnych kucharzy. Przy współpracy Koła i kucharzy powstają projekty edukacyjne.

W roku akademickim 2013/2014 zostały przeprowadzone dwa projekty – „Między Łąką a Lasem” oraz „Sad i Ogień”. Studenci mają możliwość pracy w kuchni i laboratorium. W ramach działalności Koła Studenci planują również przeprowadzać prace badawcze mające związek z różnymi aspektami kuchni molekularnej. Na zajęciach praktycznych Studenci tworzą potrawy za pomocą technik powszechnie stosowanych w gastronomi molekularnej. Oprócz spotkań praktycznych odbywają się również spotkania teoretyczne, mające na celu poszerzanie wiedzy z zakresu technologii gastronomicznej, chemii oraz fizyki. Koło zrzesza studentów, którzy wykazują chęć rozwijania umiejętności kulinarnych oraz badawczych.

zmodyfikowano  11 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ