koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
HiperobiektyCO JEST GRANE - kwiecień 2025Summer Guitar Festival 2025CO JEST GRANE - maj 2025 - nr 371Koncert PasyjnyMusica Tertii Millenii
zmodyfikowano  9 dni temu

Warsztaty Kulinarne dla Dzieci: Słodkie Kulki Ryżowe Dango

CO jest GRANE » 263 wyświetleń od 11 kwietnia 2025

#

Warsztaty Kulinarne dla Dzieci: Słodkie Kulki Ryżowe Dango

Zapraszamy na pyszne warsztaty, podczas których dzieci nauczą się przygotowywać tradycyjne japońskie dango – słodkie kulki ryżowe na patyku, idealne na każdą okazję! To zabawne i proste w wykonaniu danie, które pozwoli dzieciom poczuć się jak w Japonii i odkryć nowe smaki.

Co będziemy robić?

  • Poznamy składniki dango: Dzieci dowiedzą się, jak przygotować ciasto ryżowe, które jest podstawą tych słodkich kulek, oraz jak formować idealne, okrągłe kulki.
  • Formowanie dango: Dzieci nauczą się, jak nadziać kulki na paty i je gotować, by uzyskały idealną konsystencję.
  • Degustacja: Na zakończenie dzieci będą miały okazję spróbować swoich pysznych, słodkich dango, które stworzyły własnoręcznie.

Dla kogo? Warsztaty są przeznaczone dla dzieci w wieku 5–10 lat.

Czas trwania: 75 minut

Co zapewniamy?

  • Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dango.
  • Akcesoria do formowania kulek i patyczków.
  • Przepisy, które dzieci zabiorą do domu, by podzielić się tymi pysznymi kulkami z rodziną.

Podczas warsztatów dzieci powinny przebywać pod opieką rodzica lub opiekuna.

zmodyfikowano  9 dni temu
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ